Biskut Nenas Badam – Bake With Yen

Delivery every Tuesday & Friday only

Biskut Nenas Badam

Posted by Hello BWY on

Bahan:

150gm mentega Echte Boter

250gm Tepung Biskut BWY

50gm serbuk badam

300gm inti nenas Iberri

100gm badam hancur

Cara Membuat:

1.Campurkan mentega, tepung biskut dan serbuk badam, gaul sehingga menjadi doh.

2.Bahagikan doh itu kepada 8gm bulat kecil.

3.Guna ibu jari tekan di tengah doh itu untuk masukkan inti nenas.

4.Sapu permukaan doh menggunakan kuning telur.

5.Bahagikan inti nenas kepada 5gm bulat kecil.

6.Salutkan inti nenas dengan badam hancur, kemudian letakkan inti nenas di atas doh yang telah disediakan.

7.Bakar pada suhu 175°C selama 20 minit.


Share this post



← Older Post Newer Post →


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published.