INGREDIENTS:
- 250gm BWY Biscuit Flour
- 70gm walnut (toasted & coarsely chopped)
- 100gm corn oil
- 75gm castor sugar
- 1/2tsp baking soda
- 1nos egg
- black sesame
- 1nos egg (for egg wash)
METHOD:
- Ayak tepung biskut dan serbuk penaik, ketepikan.
- Dalam satu mangkuk besar, putar minyak dengan telur sehingga kembang.
- Masukkan gula dan putar sehingga sebati.
- Masukkan tepung perlahan-lahan dan guna spatula gaul sehingga sebati. Masukkan walnut, gaul sehingga sebati.
- Gaul sehingga adunan menjadi doh yang lembut.
- Bahagikan doh kepada bebola, 30gm sebiji. Susun di atas loyang yang telah dilapikkan dengan kertas minyak.
- Guna tangan leperkan bebola doh. Sapukan permukaan dengan telur. Taburkan bijan hitam.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaksan pada suhu 180°C selama 15 minit.
Share this post
← Older Post
Newer Post →